Looking for the gifted. Oamenii de lângă noi.
- Mădălina Drăgoescu
- Nov 25, 2019
- 4 min read
Când îi căutăm pe cei “înzestraţi”, ne antrenăm ochii şi inima să identificăm talentul în forma sa naturală şi să-l scoatem la lumină. În timp, acest demers devine un joc full time, 24/7, pe care-l jucăm nu doar atunci cand avem undă verde de la un client pentru a-i găsi “talentaţii”, dar şi în acele momente şi întâlniri semnificative din viaţa noastră de zi cu zi.
Există talent, profesionişti şi inimi mari peste tot în jurul nostru – au nevoie doar de un ochi să le vadă şi un blog post să le spună povestea.
Sunt poveşti care merită spuse şi oameni care merită un minut de glorie. Sunt acei oameni, ca tine şi ca mine, oameni în job-uri (oricât de mari sau de mici ar fi), oameni care investesc în munca loc cu mult mai mult decât timp. Vrem să punem, preţ de un minut, reflectorul asupra acestor vieţi, spunându-le povestea.
Avem convingerea că societatea noastră va creşte nu doar prin elitele ei, ci şi prin exemplul pe care îl dăm fiecare dintre noi în modul în care ne exercităm profesia. Şi atunci când găsim oameni care adaugă pasiune, responsabilitate, dorinţa de a face lucrurile impecabil, vrem să îi arătăm ca pe modele care să inspire, în timp, generaţiile de viitori profesionişti în formare.
Pornim, aşadar, o serie de 10 poveşti ale oamenilor din jurul nostru. Sunt de fapt crâmpeie din prezent, suprinse cu inima deschisă, asemeni unui obiectiv al unei camere de luat vederi.
Povestea numărul 1 este povestea Alinei A., angajată Sanador.
Ea este Alina A. – angajată în Spitalul Sanador de pe Buzeşti / Victoriei. Nu-i ştiu denumirea jobului – şi oricum, e mult mai important ce a facut ea din acest job, oricare ar fi descrierea sau titulatura de pe cartea de vizită.
Alina face parte din staff-ul administrativ care se ocupă de preluarea pacienţilor în unitatea de urgenţe a spitalului. Se ocupă de înregistrarea pacienţilor, programarea lor, pregătirea dosarelor iniţiale cu toţi paşii administrativi, înregistrarea plăţilor, pregătirea documentelor de spitalizare, etc. Este punctul central de suport şi informaţii către care vin medicii, asistenţii, colegii din echipele administrative, pacienţii şi rudele acestora.
Eram acum câteva zile în sala de aşteptare a unităţii de urgenţe Sanador, aşteptând cu emoţie diagnosticul unui membru din familie. Cel puţin 6 ore de analize, teste şi aşteptare înfrigurată. Aveam telefonul aproape descărcat şi nici o şansă să găsesc un încărcător prea curând. Aşa că am decis să las telefonul şi să astept în linişte, atentă la ce se întâmplă în jur. Aşa mi-am ridicat ochii şi am devenit conştientă de prezenţa Alinei. Fusese acolo tot timpul, doar că nu observasem nimic dincolo de interacţiunea directă cu ea. Şi ca mine, probabil toţi cei din jur.
Alina e în permanenţă înconjurată de cel puţin 5 persoane, fiecare aşteptând ceva de la ea – o hârtie urgentă, o semnătură pe un document, o verificare în sistem, o plată, o întrebare, o programare, un dosar de spitalizare, etc. Oamenii sunt obosiţi şi iritaţi – camera de garda nu e un loc prea vesel, ci mai degrabă un loc ce inspiră frică, durere, agitaţie şi panică.
În mijlocul acestei furtuni, Alina reuşeşte să-şi păstreaze zâmbetul, calmul si echilibrul. Reuşeşte să mânuiască simultan un telefon mobil şi unul fix, să scrie ceva la calculator, să facă o fotocopie, să audă şi să raspundă la intrebarile celor din faţa ei. Şi reuşeşte să fie prezentă şi atentă în fiecare din aceste interacţiuni – un adevarat exemplu de multi-tasking de o naturaleţe copleşitoare, cu încredere, viteză şi, mai ales, atenţie la sentimentele oamenilor.
Ar fi putut atât de uşor să alunece în drama lui “nu mai pot, nu mai suport”, să-şi dea ochii peste cap sau să trântească dosare. Oamenii ar fi înţeles-o, la cât de mult stres duce în rolul ei. Chiar mă gândeam că eu cu siguranţă aş fi clacat si aş fi căzut în capcana asta. Dar Alina ştie foarte bine că locul ăsta nu e despre drama ei, şi nici despre cât de ocupată sau stresată e ea. Oamenii din jurul ei au cu totul alte probleme, iar rolul ei este să le facă unora (pacienţilor şi însoţitorilor lor) aşteptarea mai uşoară, iar celorlalţi (staff-ul medical) intervenţia mai rapidă şi mai eficace.
Şi acesta nu e doar un vârf mai aglomerat dintr-o zi mai specială – aşa e fiecare moment, fiecare zi din job-ul ei.
Ce bine ar fi să avem mai multe Aline în rolurile customer facing din organizaţii! Aline cărora le pasă de cei din faţa lor, Aline care reuşesc să dea valoare şi sens unui job administrativ de suport într-un sistem medical în care staff-ul medical ia, de obicei, toţi laurii.
Dragă Sanador, sunteţi norocoşi să o aveţi pe Alina (şi probabil mulţi alţii ca ea)! Sperăm să ai grijă de ea, aşa cum ea are grijă în fiecare moment de pacienţii şi clienţii tăi!
Dragă Alina A., te-am felicitat şi pe moment, şi o fac şi prin acest mesaj, cu speranţa că vei reuşi să-ţi menţii energia şi candoarea cu care dai sens acestui job! Mulţumesc.
www.itworx.ro - IT Recruitment | Executive Search | Employer Branding
Comments